neděle 2. března 2014

Tortilly s kuřecím masem a česnekovým dresingem

Tortilly+kuřecí maso+zelenina+česnekový dresing

Toto jídlo je jedno z mých nejoblíbenějších. Je rychle, jednoduché a skvěle chutná.
Dělávám ho celkem pravidelně s různými obměnami koření. 

Co budeme potřebovat:
(2 porce)

1 velké kuřecí prso
1 velký stroužek česneku
2 lžíce oleje
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžička sojové omáčky
sůl, pepř, grilovací koření, kari
1 lžička sladké chilli omáčky
ledový salát
rajče
paprika
4 tortilly

Na dresing:
zakysaná smetana
1 stroužek česneku
sůl, sušenou bazalku
1 lžička hořčice 

Postup:


Maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme do něho všechny ingredience kromě zeleniny. Ideálně necháme přes noc odležet, ale není to nutné.
Poté hodně zprudka opečeme na pánvi a necháme trochu připéct. Není třeba přidávat další olej, protože ho je tam už dostatek.

Mezi tím si vyrobíme dresing. Stačí do zakysané smetany přidat sůl, bylinky, hořčici a prolisovaný česnek. Osolte si to podle své chutí, nebojte se dresing ochutnávat a dolaďovat si ho podle vašeho vkusu.

Zeleninu opláchneme a nakrájíme opět na malé kousky.

Tortilly ohřejeme a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat