pondělí 17. března 2014

Irish cream, černý čaj s mlékem

Vzpomínáte si na čaj s mlékem ve školce? Pro mě to byl ten nejodpornější nápoj co jsme dostávali.
Tak tento čaj to změní!

Jednou jsem vešla do obchodu s čaji a vybrala si čaj Irish cream, který krásně sladce a čokoládově voní. 
Je to čínský černý čaj ochucený kakaovými boby, který se zalévá mlékem nebo smetanou.


Netuším jak správně se má tento čaj připravovat, ale já jsem po mnoha pokusech usoudila, že tento je nejlepší.

Co budeme potřebovat:
(na 400ml čaje)

1 lžičku sypaného čaje Irish creame
200ml vroucí vody
3 lžičky třtinového cukru
200ml teplého plnotučného mléka
holanské kakao a skořici na ozdobu

Postup:

Dáme vařit vodu a do sítka na čaj dáme lžičku čaje. Do sklenice přidáme cukr a poté zalijeme vodou.
Nechávám čaj vyluhovat 4-6 minut.
Mléko našleháme a nalijeme do sklenice. 
Ozdobíme kakaem a skořicí.

Nebojte se vyzkoušet něco jiného...


1 komentář:

  1. No, asi mě na čaj s mlékem nenalákáš, ale zní to zajímavě... mám moc hluboce zakořeněný odpor ke školní "zakalené" vodě :D

    OdpovědětVymazat